Aanbieding!
Beschrijving

MERK: Movado


REFERENTIE: 19023


JAAR: ~1945


UURWERK: Movado Cal. 90 handopwinder


MATERIAAL: Staal


BAND: Zwarte leren band


DIAMETER: 34mm


WIJZERPLAAT: Tropical / Patina wit


GLAS: Plexi

Movado

Niet geheel verrassend begint ook Movado zijn geschiedenis in het Zwitserse stadje La Chaux de Fonds. Al op 19 jarige leeftijd opende de ambitieuze Achilles Dietenheim hier zijn fabriek. Vanwege zijn achtergrond koos hij voor een naam in zijn voertaal, namelijk Esperanto. Het werd ‘Movado’ wat in het Esperanto zoveel betekent als; ‘’altijd in beweging’’. Met deze naam op zak kon Movado echt aan de slag. Begin 20e eeuw kwamen ze dan ook met het revolutionaire Polypan uurwerk en maakte ze de Soldier’s watch voor de Eerste Wereldoorlog. Hun bekendste ‘kunststukje’ kwam echter in 1947 toen ze een samenwerking aangingen met kunstenaar George Horwitt. Hieruit ontstond de befaamde Museum Watch met de stip op de 12-uurspositie verwijzend naar de zon. Na dit succes besloot Movado in 1988 ook met Andy Warhol in zee te gaan en ontstond de Times 5. Ondertussen maakte Movado ook nog normale horloges zoals de Datron en andere klassieke chronografen. Zelfs lukte het om een horloge met het echte El Primero uurwerk te maken vanwege hun samenwerking met Zenith. Inmiddels is Movado onderdeel van de Movado Group en borduurt het nog steeds voort op hun oude successen.

Kom een keer langs!

We zouden het harstikke leuk vinden als u langskomt om het horloge in het echt te bekijken. Hoewel Simon zijn best doet om de horloges perfect op beeld te krijgen, moet u soms het horloge toch even vasthouden om het echt zeker te weten. De horloges liggen in Heerhugowaard, Noord-Holland. U kunt hier een afspraak maken, dan zorgen wij ervoor dat de koffie klaarstaat!

Het horloge kan natuurlijk ook gewoon gratis verzonden worden! Daarnaast is het mogelijk om een horloge verzekerd op te laten sturen. Tijdens de verzending bij PostNL is het horloge dan tot €5500 verzekerd bij schade of verlies.

Als u meer informatie en/of foto’s van een horloge wil, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Al onze horloges zijn gegarandeerd authentiek. Elk horloge is door ons geïnspecteerd. U mag altijd vragen om een foto van het uurwerk.

Mocht u zich bedenken, u heeft bij Tijdloos Uurwerken 14 dagen bedenktijd. In die tijd kunt u uw horloge zonder opgave van reden retourneren.

Elk horloge is gecontroleerd en werkt naar behoren. U krijgt altijd drie maanden garantie, wij repareren dan uw horloge op onze kosten.