Antwoorden op veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

Vaak worden we benaderd door meerdere geïnteresseerden voor één horloge. Het is mogelijk een horloge te reserveren, mits u een afspraak maakt om langs te komen. Wij houden het horloge dan apart. Mocht er geen afspraak gemaakt zijn, krijgt de eerste koper het horloge.

Ja, het is ook mogelijk om uw horloge verzekerd te laten verzenden. Meer informatie over hoe wij verzenden kunt u hier vinden.

Wij accepteren iDeal, overboeking, Bancontant, SOFORT Banking, Giropay, KBC/CBC, Belfius Direct Net en ING Home’Pay. Meer informatie over betaalmethoden vindt u hier.

U kunt bij het bestellen via de website ook ervoor kiezen om contant te betalen bij het ophalen van het horloge. Als u graag een factuur wil bij het ophalen van het horloge, dan moet u vooraf bestellen via de website. Dit is noodzakelijk, omdat wij via de administratie van onze website facturen kunnen maken.

Wij accepteren helaas geen creditcard en PayPal meer. Dit vanwege de enorm hoge kosten, lange wachttijden en onze veiligheid tegen oplichters.

Nee, we werken momenteel vanuit thuis. U kunt wel op afspraak een horloge vooraf bekijken en het horloge ophalen. We vinden het hartstikke leuk om mensen te ontvangen om onder het genot van een cappuccino over horloges te praten. Graag ten minste één dag van tevoren een afspraak maken, dan kunnen wij de horloges uit de kluis halen.

Ja, mits het horloge in exact dezelfde staat is als bij de verkoop aan u heeft u het recht het horloge veertien dagen na aankoop – zonder opgave van reden – te retourneren. Meer informatie over ons retourbeleid kunt u hier vinden.

Ja, u kunt bij het bestellen via de website kiezen om het horloge op te halen, ook krijgt u dan bij de betaalmethoden de optie om contant te betalen. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken. 

Ja, Tijdloos Uurwerken verkoopt alleen horloges die goed werken. U krijgt dan ook altijd drie maanden garantie bij de aankoop van een horloge. Meer informatie over garantie kunt u hier vinden.

We hebben net de middelbare school afgerond, we zijn jonge jongens die klein zijn begonnen en daarom hebben we geen groot startkapitaal. Daarnaast is het lastig goede horloges te vinden. We doen hard ons best om nieuwe horloges te vinden. De collectie zal met de tijd steeds groter worden.

Ja, het lijkt ons hartstikke leuk als u langs zou komen! Graag wel vooraf een afspraak maken, zie Contact.

U bent geïnteresseerd in een vintage horloge, wat leuk! Toch zijn er een paar dingen die u moet weten. Een vintage horloge kan dagelijks gedragen worden, mits de gebruiker zorgvuldig ermee omgaat.

Vintage horloges zijn decennia oud, maar we hebben zelfs al een horloge van honderd jaar oud verkocht! Deze horloges werken nog steeds! Toch zijn deze horloges een stuk fragieler dan een modern horloge. Pas daarom ook iets meer op met het dragen ervan. We raden iedereen af om te zwemmen of te douchen met een vintage horloge. Ook is het geen goed idee om te sporten of heftige bewegingen te maken terwijl u een vintage horloge om heeft. Het is een complex mechanisme dat het horloge laat tikken, daar kan nou eenmaal wat misgaan (net als bij een auto). Ook al tikt het horloge al decennia, het risico op een mechanisch probleem is bij vintage horloges eenmaal groter.

Als u nog andere vragen hebt, horen wij het graag!

Als wij een horloge binnen krijgen, gaan we gelijk meten hoe nauwkeurig het uurwerk loopt. Neem even contact met ons op om te vragen naar de nauwkeurigheid van het horloge.

Als we het horloge niet recentelijk getest hebben, gaan het horloge vierentwintig uur bijhouden. Na vierentwintig uur laten we u weten hoe nauwkeurig het horloge is.

Mocht u een grotere aankoop doen willen we best kijken wat mogelijk is. Neem dan contact met ons op.

Wij vinden het helemaal geen probleem om binnen ons netwerk te zoeken naar een model dat u zoekt. Neem contact met ons op als u een specifiek model zoekt.

Wij proberen ons te focussen op Zwitserse merken, voor Seiko maken we een uitzondering. Daar hebben we voornamelijk de meeste kennis van. We vinden het belangrijk dat we bezig kunnen zijn met horloges die we zelf gaaf vinden. Onze collectie heeft bestaan uit onder andere Omega, Seiko, Rolex, Tudor, Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin, Longines, Zenith, Waltham, Certina, Eterna, Doxa, Ulysse Nardin, Heuer, Bulova, Tissot, Oris, Cyma en nog veel meer.