Service en reparatie van uw horloge

Vintage horloges tikken decennia lang met de eigenaar mee, toch worden ook horloges ouder met de tijd. Bij ons kunt u terecht met uw (vintage) horloge voor een servicebeurt of reparatie. Geef uw horloge de aandacht die het verdient!

Achter de wijzerplaat van een horloge zit een complex mechanisme dat de tijd bijhoudt. In dat uurwerk zitten allerlei bewegende onderdelen. Net als een auto heeft een horloge soms een servicebeurt nodig. Wij raden aan om uw horloge elke paar jaar te laten servicen, zo blijft het horloge in goede staat. Om u hiermee verder te helpen hebben wij een gespecialiseerde horlogemaker die zowel met moderne als vintage horloges werkt. Daarnaast bent u ook van harte welkom voor kleinere ingrepen. Denk dan aan een glaasje vervangen, het polijsten van de kast en/of band of een nieuw bandje erop laten zetten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, we helpen u graag verder.

Bekijk hieronder onze prijslijst en kijk op http://www.horlogeservicegroningen.nl voor extra informatie en het gemakkelijk aanmelden van uw horloge.

Vacheron Constantin K 1014

Stap 1: Bekijk onze service prijslijst

Bekijk onze serviceprijslijst hieronder. Neem bij akkoord contact met ons op via onderstaand formulier, of maak het uzelf nog gemakkelijker en meld uw horloge direct aan via http://horlogeservicegroningen.nl en vul de benodigde informatie in. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen voor de vervolgstappen. U kunt uw horloge opsturen of langs brengen in Groningen.

Stap 2: Naar de horlogemaker

Uw horloge gaat vervolgens naar onze gespecialiseerde horlogemaker, het horloge zal geserviced en/of gerepareerd worden. We zullen gedurende het proces contact met u houden.

Stap 3: Terug naar u

Wanneer het horloge klaar is, en na betaling van de factuur, sturen wij het horloge weer naar u op. U kunt nu weer van uw horloge genieten!

Kosten

Een bericht van onze horlogemaker: Hieronder volgt een globale raming van de kosten voor de reparatie/onderhoud van uw horloge. Er kunnen uitzonderingen optreden op deze kosten omdat vooraf niet altijd duidelijk te zien is wat uw horloge nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Vaak zijn dit zaken die alleen aan het licht komen bij volledige demontage van het horloge. Hierover zal er van te voren uiteraard contact met uw worden opgenomen

Mechanisch horloge, handopwinding:

  • Horloge zonder datum:
  • Horloge met datum:

Indien er onderdelen vervangen moeten worden zoals een veer, glas of anders zal dit extra worden berekend, in overleg met u.

€ 120,-
€ 150,-

Mechanisch horloge, automaat:

  • Horloge zonder datum:
  • Horloge met datum:

€ 150-175,-
€ 175-200,-

Chronograaf:

  • Chronografen:

Indien er onderdelen vervangen moeten worden zoals een veer, glas of anders zal dit extra worden berekend, in overleg met u.

€ 225,- (vanafprijs)

Opmaken horloge kast en polijsten metalen band:

Prijsopgave na beoordeling

Vervangen batterij quartz horloge:

  • Vanaf  € 7,50 inclusief invetten pakkingen en test op waterdichtheid (via de Vacuumtest en/of druktest).

Garantie:

Op moderne horloges geven wij 12 maanden garantie indien er een volledige revisie gedaan is. Vintage horloges zijn moeilijker daar deze meestal hersteld worden naar “goed lopen” en niet naar “nieuw” in verband met de verkrijgbaar en de kosten van oude en vaak zeldzame onderdelen.

Onze horlogemaker: “Ik ben in het algemeen soepel met de garantie en garantie termijn omdat ik geloof in wat ik doe. Maar het blijft wel mensenwerk en ook is niet altijd bij met name vintage horloges te voorspellen wat er kapot gaat in de nabije toekomst.

Op deelreparaties kan ik geen volledige garantie geven, maar zou de uitgevoerde reparatie niet goed zijn uitgevoerd dan help ik u uiteraard kosteloos.”