Uw eerste vintage horloge

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in vintage horloges! Wellicht is het de eerste keer dat u hiermee in aanraking bent gekomen, wij vertellen u graag wat er allemaal bij komt kijken.

Stel ons gerust een vraag!

Waar te beginnen?

Geregeld krijgen we de kans om een horlogeliefhebber zijn/haar allereerste vintage horloge te geven, dat vinden we echt enorm leuk om te kunnen doen! Er is weinig zo leuk als het delen van onze favoriete hobby. Wellicht bent u ook aan het nadenken om uw eerste vintage horloge aan te schaffen. Hier komt natuurlijk het een en het ander bij kijken. Geen zorgen, we’ll keep it simple! We vinden het wel enorm belangrijk om iedereen die een horloge bij ons koopt goed in te lichten.

Niet doen tijdens het dragen van een vintage horloge

Deze horloges gaan al decennia mee, ze kunnen zeker dagelijks gedragen worden! Echter zijn ze niet zo robuust als moderne horloges, daarom is het aangeraden om toch zorgvuldig met een vintage horloge om te gaan. De meeste horloges kunnen echt wel tegen een klein stootje, maar probeer toch om de extreme omstandigheden te vermijden.

Water & Stoom

Zwemmen en douchen beschadigen het uurwerk enorm.

Flinke regen

U doet er verstandig aan uw vintage horloge hieraan niet bloot te stellen.

Sporten

Heftige bewegingen kunnen het uurwerk beschadigen.

Kapotdraaien

Een stroeve kroon doordraaien als het horloge al opgewonden is.

Het mechanische uurwerk van een vintage horloge

Vintage horloges zijn niet zo robuust als moderne horloges, dat is gewoon de waarheid. Toch kunnen ze zeker wel dagelijks gedragen worden. Deze horloges functioneren al decennia goed en u kunt er zeker vanuit gaan dat het uurwerk nog een lange tijd met u mee zal gaan.

Shock-resistant

In de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn anti-shock systemen in uurwerken de norm geworden, hierdoor kunnen de horloges die daarmee uitgerust zijn zeker tegen een stootje.

De motor van een auto

Net als een auto bestaat een uurwerk uit allerlei bewegende onderdelen die kunnen slijten of waar de olie van kan opdrogen. Het is aangeraden uw horloge om de vijf à zes jaar te laten servicen.

Een horloge van Tijdloos Uurwerken?

Dan heeft u altijd een plek om terug te komen bij eventuele mechanische problemen of andere vragen. Daarnaast bieden we bij elk horloge drie maanden garantie.

Zelf onderzoek doen

Tenslotte willen we graag iedereen de tip meegeven om zelf onderzoek te doen, uiteraard voordat u een horloge koopt. Even op internet lezen over een merk, model, referentie en/of uurwerk kan zeker geen kwaad. Hierdoor wordt het ook voor u duidelijk wat u precies koopt.

Buy the seller

De 'premium' die u betaalt voor service en zekerheid is het zeker waard. Op het internet zijn er genoeg dubieuze verkopers en fraudeurs. Zoek iemand met kennis, transparantie en reputatie.

Too good to be true

Als een deal te goed lijkt om waar te zijn, is er vaak iets mis. Aftermarket onderdelen of verkeerde configuraties, beide komen geregeld voor. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van uw speciale aankoop.

Movado chronograaf 19023 horloge jaren 40

Wel doen tijdens het dragen van een vintage horloge

De passie delen

Vintage horloges zijn een geweldig gespreksonderwerp, wat draagt u nou precies en hoe bent u in de hobby gekomen?

Veel dragen!

Een horloge hoort gedragen te worden, geniet van uw speciale stuk! Het is niet voor niets een medaille om de pols.

Wristshots maken

Dat unieke stuk dat uw pols siert mag natuurlijk gezien worden, op de social ermee!