Beschrijving

MERK: Breitling


REFERENTIE: 809


JAAR: 1968


UURWERK: Venus 178


MATERIAAL: Staal


BAND: Zwarte leren band


DIAMETER: 40,5mm


WIJZERPLAAT: Zwart met tritium uurmarkeringen


GLAS: Plexi

Breitling

Breitling maakte voor het eerst naam voor zichzelf in de jaren dertig, vanwege hun innovatie op het gebied van chronografen. Dit begon met Gaston Breitling, zoon van oprichter Leon, toen hij in 1915 de eerste drukknop bedacht voor op de chronograaf. Hierdoor kon de timer worden gestart, stilgezet en weer worden gereset. Vervolgens kwam Willy Breitling met de volgende vernieuwing: hij bedacht de tweede knop op de chronograaf, waardoor vanaf nu meerdere tijdmetingen achter elkaar konden worden gedaan. Met deze tools werd Breitling een grote leverancier voor commerciele vliegtuigen en noemde het zichzelf: ‘’Official supplier of world aviation’’. Dit werd hun trademark, waar ze ook nog lang succes mee zouden hebben. Een van die successen was de Navitimer. Hiermee konden afstand, tijd, vermenigvuldigingen en nog veel meer gegevens worden berekend. Dit horloge was eigenlijk bedoeld voor natuur- en wiskundigen, maar werd gewild onder piloten. Vanwege dit succes werd later ook de Navitimer Cosmonaute ontwikkeld. Dit was in principe hetzelfde horloge, maar omdat je in de ruimte dag en nacht niet kan onderscheiden, stonden er in plaats van 12, 24 uren op de dial. Verder lukte het Breitling in 1969 om samen met een aantal andere merken te komen tot de eerste automatische chronograaf en werkt het nog steeds aan innoverende horloges, zoals de Breilting Emergency.

Als u meer informatie en/of foto’s van een horloge wil, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Al onze horloges zijn gegarandeerd authentiek. Elk horloge is door ons geïnspecteerd. U mag altijd vragen om een foto van het uurwerk.

Mocht u zich bedenken, u heeft bij Tijdloos Uurwerken 30 dagen bedenktijd. In die tijd kunt u uw horloge zonder opgave van reden retourneren.

Elk horloge is gecontroleerd en werkt naar behoren. U krijgt altijd drie maanden garantie, wij repareren dan uw horloge op onze kosten.