Beschrijving

MERK: Heuer


REFERENTIE: 7763


JAAR: 1970


UURWERK: Valjoux 7733 handopwinder chronograaf


MATERIAAL: Staal


BAND: Zwarte leren band met Heuer clasp


DIAMETER: 40mm


WIJZERPLAAT: Zwart met tritium uurmarkeringen


GLAS: Plexi

Heuer

Na de het ontstaan van het merk, kwam Heuer al snel bekend te staan als timekeeper bij sportwedstrijden. Begin jaren 1900 was Heuer dan ook betrokken bij verschillende sportevenementen, zoals de Formula 1 en de Ski world cup. In 1933 maakte ze een uurwerk voor deze branche, de Autavia, afgeleid van auto en aviation. Dit uurwerk was de eerste chronograaf verwerkt in raceauto’s. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Heuer hofleverancier van de Duitse luftwaffe. Twintig jaar later kreeg het merk een nieuwe wending na de komst van de nieuwe CEO, Jack Heuer. Hij besloot in 1962 de Autavia nieuw leven in te blazen en bracht deze uit als horloge. Heuer innoveerde met de eerste draaibare bezel op dit horloge. Een jaar later volgde een ander iconische model, de Carrera. Dit uiterst elegante horloge, vernoemd naar een levensgevaarlijke autorace uit Mexico, bleek al snel populair. Na Jack’s succesvolle periode voor het merk werd het in 1985 overgenomen door Ron Dennis. Hij veranderde de naam naar Tag Heuer, de naam die het merk vandaag de dag nog altijd draagt.

Als u meer informatie en/of foto’s van een horloge wil, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Al onze horloges zijn gegarandeerd authentiek. Elk horloge is door ons geïnspecteerd. U mag altijd vragen om een foto van het uurwerk.

Mocht u zich bedenken, u heeft bij Tijdloos Uurwerken 30 dagen bedenktijd. In die tijd kunt u uw horloge zonder opgave van reden retourneren.

Elk horloge is gecontroleerd en werkt naar behoren. U krijgt altijd drie maanden garantie, wij repareren dan uw horloge op onze kosten.