Beschrijving

MERK: Longines


REFERENTIE: 8201 1


JAAR: Eind jaren 1960


UURWERK: Longines 501 automatisch


MATERIAAL: Staal, gold plated


BAND: Zwarte leren band


DIAMETER: 36mm


WIJZERPLAAT: Zilver


GLAS: Plexi

Longines

Longines, het horlogemerk wat al het langst aan zijn naam heeft vastgehouden. In 1893 namelijk al, besloot toenmalig eigenaar Ernest Francillon zijn merknaam te patenteren bij de WIPO, vier jaar nadat ook het logo was vastgelegd. Nadat technisch ontwerper Jacques David in 1876 terugkwam uit Amerika besloot Longines zijn productieproces aan te passen. Waar voorheen veel Zwitserse horlogemerken onderdelen assembleerden, begon Longines met de productie van eigen uurwerken. Met hun ervaringen opgedaan in de VS werd dit een groot succes en later ook overgenomen door de andere Zwitserse merken. Dankzij deze efficiëntie kon Longines zich gaan focussen op het maken van precieze uurwerken. Hiermee won het meerdere prijzen op de Grand Prix in Parijs en kwam het bekend te staan om zijn chronometer gecertificeerde uurwerken. In 1936 volgde misschien wel hun meest befaamde uurwerk, de 13ZN. In de jaren 50 kwam Longines met hun eerste horloge lijn, namelijk de Conquest, niet veel later volgde ook de Flagship. Deze modellen kwamen bekend te staan om zowel hun precisie als hun geëmailleerde kunstwerkjes op de achterkant van deze horloges. In de jaren 90 volgde de Heritage-lijn, om deze horloges nog een keer te eren. In de Quartz-crisis produceerde Longines ook een bijzonder uurwerk, namelijk de Feuille d’Or oftewel het gouden blad vanwege zijn 1.98 mm dikte. Later werd Longines overgenomen door de Swatch group onder wiens naam het nog steeds bestaat.

Als u meer informatie en/of foto’s van een horloge wil, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Al onze horloges zijn gegarandeerd authentiek. Elk horloge is door ons geïnspecteerd. U mag altijd vragen om een foto van het uurwerk.

Mocht u zich bedenken, u heeft bij Tijdloos Uurwerken 30 dagen bedenktijd. In die tijd kunt u uw horloge zonder opgave van reden retourneren.

Elk horloge is gecontroleerd en werkt naar behoren. U krijgt altijd drie maanden garantie, wij repareren dan uw horloge op onze kosten.