Beschrijving

MERK: Omega


REFERENTIE: 166.0216


JAAR: 1972-1984


UURWERK: Omega 1020 automatisch


MATERIAAL: Staal – 20 micron gold plated


BAND: Zwarte leren band


DIAMETER: 37mm


WIJZERPLAAT: Champagne


GLAS: Plexi

Omega

Het begon allemaal in 1848 toen Louis Brandt zijn boetiek opende. Hier maakte hij horloges van de beste onderdelen uit zijn omgeving. Deze kwamen al snel bekend te staan om hun kwaliteit, precisie en elegantie en werden verkocht door heel Europa. Echter, toen Louis overleed, kwamen zijn zonen aan het roer, en zij hadden andere plannen. Zo begonnen ze al snel met de eigen productie van uurwerken. In 1894 creëerden zij het uurwerk ‘Omega’. Dit uurwerk bleek zo succesvol, dat de broers tien jaar later hun nieuwe merk hiernaar vernoemden. Zo was Omega geboren. In de jaren die volgden werden ze de grootste producent van Zwitserse horloges en tevens de officiële timekeeper van de Olympische spelen. Natuurlijk zat de Omega-franchise niet stil en in 1952 bracht het een nieuw model uit, de Constellation, gebaseerd op hun 8 records op het gebied van tijd. Kort hierna volgde meer iconische modellen, zoals de Speedmaster en de Seamaster 300, waarvan de Speedmaster uiteindelijk de grootste naam kreeg, als eerste horloge op de maan. Maar ook modellen als de Genève en de De Ville bleken succesvol. Inmiddels is Omega nog steeds een grote speler op de markt van horloges. Het merk is nog steeds betrokken bij elke Olympische spelen en produceert de horloges voor onder andere de bekende James Bond films.

Als u meer informatie en/of foto’s van een horloge wil, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Al onze horloges zijn gegarandeerd authentiek. Elk horloge is door ons geïnspecteerd. U mag altijd vragen om een foto van het uurwerk.

Mocht u zich bedenken, u heeft bij Tijdloos Uurwerken 30 dagen bedenktijd. In die tijd kunt u uw horloge zonder opgave van reden retourneren.

Elk horloge is gecontroleerd en werkt naar behoren. U krijgt altijd drie maanden garantie, wij repareren dan uw horloge op onze kosten.